10 juni Nybörjarkurs i argentinsk tango på Bygdegården

Tango med Gilda & Jaimes 10 juni, kl.11.00-13.00 – Hedekas Bygdegård

Välkommen till en nybörjarkurs i argentinsk tango för den som aldrig har provat tango förut eller för den som provat men vill passa på att fördjupa sig i de absoluta grunderna. Kom som du är, med eller utan partner! Man kan dansa i låga, mjuka skor, i högklackat så väl som i strumplästen. Det blir lekfullt och avslappnat – alla deltagare får prova båda rollerna – att föra och följa.

Under fikapausen berättar vi kort om hur tangon kom till Europa och hur dansen och musiken utvecklats genom åren.

Välkomna!

Gilda Stillbäck är dansare och koreograf utbildad på den Kungliga Svenska Balettskolan i Göteborg och i Stockholm. Gilda upptäckte argentinsk tango i tidig 20-års-ålder och blev snart en hängiven tangodansare. Hon flyttade till Paris för att studera tango på heltid och strax bar det även av till Buenos Aires. Gilda fascinerades av mötet mellan samtida modern dans och tango och 2007 hade hennes föreställning ”b rör mig” premiär på NorrlandsOperan. En föreställning i gränslandet mellan tango, modern dans och fysisk teater. Gilda undervisade och uppträdde under många år internationellt i samarbete med en rad olika danspartners. Sedan 2015 dansar Gilda främst tango för nöjes skull, men det händer att hon undervisar och/eller uppträder vid specifika tillfällen.

Jaimes Friedgen är en av de mest framgångsrika och inflytelserika tangolärarna i USA. Jaimes började med tango som tonåring i mitten av nittiotalet och fick möjlighet att studera med många extraordinära dansare och lärare, av vilka flera inte längre är med oss. Han har fört vidare deras undervisning såväl som sina egna innovationer genom att grunda och undervisa på några av de mest framgångsrika tangoskolorna i USA och internationellt. Hans effektiva undervisningssystem lockar de mest hängivna tangostudenterna från hela världen; oavsett nivå, från absoluta nybörjare till professionella tangodansare.