Den 28 mars Nena Olin presenterar – ”Så många farväl” en historisk roman

Välkommen till Hedekas Bygdegård Den 28 mars kl 17.00

Entre 70 kr inklusive fika.

Nena berättar och visar bilder om hur hennes historiska roman ”Så många farväl” kom till och vad som inspirerade henne att skriva den.

Tiden är tidigt 1900-tal ute på ön Resö i norra Bohuslän. Amerika lockar, spanska sjukan skördar liv, Resandefolket i Snarsmon fördrivs, båtar går i kvav och första världskriget lurar nästgårds. I detta lever Hedda med sina fyra barn och hon måste hålla samman familjen, få mat på bordet då hotet om barnauktioner ständigt följer henne. Berättelse är fängslande, griper tag i läsaren och ger en inblick i tiden då seklet var ungt.

Boken har vid ett flertal tillfällen använts i bok- och studiecirklar.

Nena Olin har rötter i norra  Bohuslän och bor ömsom på ön Resö och i Nolviks Kile i Torslanda. Redan i tonåren intresserade hon sig för livsvillkoren som rådde förr och intervjuade de äldre på ön. Ett levnadsöde fick igång hennes fantasi och efter mycket forskning och skrivande kom romanen ”Så många farväl” till. Nena är utbildad grundskolelärare och bildpedagog, men arbetar idag som författare, håller föreläsningar och driver Talluddens Förlag, samt arrangerar Torslanda bokmässa tillsammans med två författarkollegor.

Hon har även gett ut barnboken ”Mira en sommarkatt”, en bilderbok på rim i samarbete med Kattjouren.